Πώς το τελωνείο έγινε παρελθόν;

Ήταν γνωστό πως λόγο του μεγάλου φόρτου εργασίας στα ΕΛΤΑ τα πιο πολλά πακέτα δεν περνούσαν από τελωνειακό έλεγχο όπως προβλέπει ο νόμος. Ευτυχώς όμως, το καλοκαίρι του 2017 αυτό άλλαξε και πλέον δεν περνάει ούτε μύγα όπως και έπρεπε να γίνει.

Μόλις όμως ο κόσμος έμαθε τα νέα σταμάτησε να αγοράζει εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης με αποτέλεσμα πολλά γνωστά καταστήματα στη Κίνα να δουν τεράστια πτώση στις πωλήσεις τους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο αναγκάστηκαν να βρουν μια λύση.

Φυσικά η λύση δεν ήταν άλλη από το να εκτελωνίζουν τα ίδια τα καταστήματα τα αντικείμενα με αρκετά πιο ευνοϊκά κριτήρια και μαζικά. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω μερικά από τα καταστήματα που στέλνουν από τη Κίνα χωρίς τελωνείο.

Banggood.com

To Banggood είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα καταστήματα για αγορές από κίνα. Μεγάλο πλεονέκτημα πως τις πιο πολλές φορές τα έξοδα μεταφορά είναι κάτω από 5 ευρώ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κατά το check out της αγοράς σου να επιλέξεις τρόπο αποστολής Priority Direct Mail που στο συστημά τους αναγράφεται και ως Priority Air Mail, είναι ακριβώς το ίδιο.

Lightinthebox.com

Το lightinthebox κατά το check out δίνει την επιλογή της αποζημίωσης στους αγοραστές, Έτσι αν κάποιο δέμα περάσει τελωνείο, ο αγοραστής στέλνει την απόδειξη πληρωμής και το κατάστημα θα καταθέσει μέσω PayPal όλο το πόσο.

GearBest.com

Όπως και πολλά άλλα καταστήματα της Κίνας, έχουν αποθήκες με stock στην Ευρώπη. Εκτός αυτού όμως, παρέχουν και την μέθοδο αποστολής EU Express μέσω DPD και έρχεται εκτελωνισμένο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τίποτα ο αγοραστής, σε αυτή τη περίπτωση το κόστος των μεταφορικών είναι λίγο τσιμπημένο και κοστίζει πάντα πάνω από 15 ευρώ περίπου. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η DPD αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις, οπότε καλύτερα να προτιμήσετε κάτι από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του gearbest. Αν αλλάξει κάτι, θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο.

Συνεχίζεται…

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ValueSonar
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare